Historien om BB

Historien om Bed And Breakfast

I gamle dage, var rejsetiden noget længere på hesteryg eller i hestevogn. Ofte kunne de rejsende ikke nå frem på en dag, og måtte overnatte på hoteller og kroer. Der var ikke altid nok muligheder for at overnatte, så mange gårdejere og små husmandssteder greb derfor chancen for at tjene en ekstra skilling, ved at udleje et værelse.

Bed and Breakfast på hyggeligt værelse

Zimmer – rooms

Vores tyske venner rejste Danmark tyndt i starten af det forrige århundrede, og først blev Værelser til Zimmer, og senere til Zimmer – Rooms, så alle turister vidste der var værelser til leje.

Værelser som på hotellet

Mange værelser var børneværelset der blev udlånt, så børnene sov hos forældrene. Men indtægten var det værd. Nogle steder blev værelserne renoveret og lavet nærmest til hotelværelser, så gæsterne kunne føle sig godt tilpas i hyggelige omgivelser.

Med de mange amerikanske turister dukkede begrebet Bed And Breakfast også op (Bed & Breakfast), eller B&B som forkortelsen hurtigt blev til. Med Bed And Breakfast forventer de overnattende gæster at kunne sove og spise morgenmad på stedet, inden de drager videre næste morgen.

Hvad er Bed and Breakfast?

Traditionen er, at du får en seng og morgenmad på et Bed & Breakfast sted. Det er overnatning i hjemlige omgivelser, for rejsende der er på farten, og ikke kan nå frem samme dag.

I dag er de fleste B&B’s små minihoteller, der yder en service gerne i flere dage, så et ophold bliver hjemligt og hyggeligt, til dem der ikke er til hotellernes mange mennesker og larm.

Hvad koster Bed and Breakfast?

Prisen på et Bed and Breakfast er meget afhængig af beliggenhed og kvalitet. Hvor det i gamle dage var “hele pakken” med overnatning og morgenmad inklusiv i prisen, reklameres der i dag med prisen uden morgenmad, pga. konkurrencen.

Du kan sagtens finde overnatning ned til 200 DKK, men de fleste kommer i nærheden af et hotelværelse på mellem 5-600 DKK, når værelset og omgivelserne er eksklusive og luksuriøse.