Seværdigheder i København

Seværdigheder i København

Danmarks hovedstad bliver ofte kaldt for ”Vidunderlige København”, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Den skandinaviske storby er kendt for dens smukke møbeldesigns, udsøgte gastronomiske oplevelser – endda blandt de bedste i verden – samt den vellidte royale familie.

Med alle de unikke seværdigheder, forskellige museer, lækre cafeer og restauranter og massevis af begivenheder, er der aldrig et kedeligt øjeblik i København. Derudover er der et pulserende natteliv, som absolut skal opleves.

Der er noget for alle aldre og for alle budgetter, så med de gode transportmuligheder fra B&B Hotel Albertine er det et must at bruge en dag i den danske hovedstad.

Rundetårn

Købmagergade 52A, 1150 København

Med en beliggenhed i det centrale København er Rundetårn en attraktion, som er værd at besøge. Og ikke mindst på grund af den fantastiske udsigt over byen, som du kan opleve fra toppen.
Der kan snildt bruges en time eller to på at udforske dette imponerende tårn. Bevæg dig op af den hvidkalkede spiralformede gang op til udsigtsplatformen og oplev, hvordan København ser ud fra 42 meters højde.

Observationstårnet stod færdigbygget i 1642 efter syv års arbejde. Bibliotekssalen – som engang husede hele universitetets bogsamling og som blev flittigt brugt af H.C. Andersen – bliver i dag brugt til forskellige udstillinger samt koncerter og arrangementer.

Entre: 5-15 år: 5,-. Voksne: 25,-

Den Lille Havfrue

Langelinie, 2100 København

Ude på Langelinie finder du den populære bronzefigur, som skal forestille H.C. Andersens Den Lille Havfrue. Den lille skulptur fik en permanent plads på sin sten d. 23. august 1913. Den var dog en tur i Shanghai i seks måneder tilbage i 2010, men ellers har den haft en fast plads på Langelinie, efter den blev givet som gave til København af Carl Jacobsen.

Den Lille Havfrue har dog ikke haft et nemt liv, eftersom hun flere gange har været udsat for hærværk, hvilket har resulteret i et mistet hoved og en mistet arm.
Skulpturen er udført af billedhuggeren Edvard Eriksen.

Christianshavn

Man kan ikke tage til hovedstaden uden at slå vejen forbi Christianshavn. Det populære kvarter på Amager er et ønskested at bo for mange københavnere af mange årsager. Blandt andet fordi området er så centralt, men også fordi der er så meget liv i kvarteret.

Inden du besøger alle de fantastiske seværdigheder, som ligger nær Christianshavn, kan du besøge en af de mange barer og restauranter. Er det en flot solskinsdag, kan du sidde ved kanalen og nyde det dejlige område.

Christianshavn blev blandt andet landskendt fra den populære tv-serie: Huset på Christianshavn.

Christiania

Prinsessegade, 1440 København

Når nu du alligevel er på Christianshavn, kan du slå et smut forbi Fristaden Christiania.

Fristaden har eksisteret siden 1971 og har måttet kæmpe for dens overlevelse gennem årerne. Men det er unægteligt en af de mest populære turistattraktioner i København med over en halv million besøgende om året.

Christiania – som er bilfri – har masser af små boder, gallerier og billige spisesteder, men huser også Den Grå Hal, som er en koncertsal, der blandt andet har haft besøg af Bob Dylan og Red Hot Chilli Peppers for at nævne nogle få. Derudover har staden sit eget flag.

Christiania er omgivet af smuk natur, men man frabedes at tage billeder og filme under sit besøg.

Strøget

Hvad er København uden en tur på Strøget?
Den berømte gågade i Indre By har butikker for enhver smag. Gågaden var verdens længste gågade, da den åbnede i 1962, men er for længst blevet overhalet af andre. Det gør dog ikke Strøget mindre fascinerende.

Der er massevis af shopping muligheder alt efter dit budget. For enden af gågaden mod Kongens Nytorv finder du alle de store, dyre mærker såsom Gucci og Prada, men der er også kendte butikker som H&M tæt på Rådshuspladsen.

Det er aldrig kedeligt at gå rundt på Strøget. Der er altid forskellig gadeunderholdning, og du er altid tæt på nogle populære attraktioner samt fantastiske spisesteder.