Seværdigheder i Roskilde

Når du er gæst på B&B Hotel Albertine er du tæt på mange fantastiske seværdigheder. Faktisk er du kun omkring 10 minutters kørsel i bil fra Danmarks tiende største by Roskilde.

Udover at være en uddannelses by med mange læsemuligheder for de studerende, er Roskilde også kendt for den smukke Domkirke, den unikke natur og for at afholde Nordens største musikarrangement Roskilde Festival.

I byen er der noget for enhver smag og noget for alle aldre. Fra kulturelle oplevelser, gode shopping muligheder og til en tur tilbage i tiden.

Roskilde Domkirke

Adresse: Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde

Domkirken blev bygget i 1175 og er berømt for dens mange kongegrave. I alt er der begravet 21 konger og 18 dronninger i Roskilde.

I 1995 blev den 83 meter høje Domkirke endelig anerkendt som værende verdensarv og kom derfor langt om længe på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Den utrolig smukke og betagende gotiske kirke med de høje tårne og spir samt tilbyggede kapeller og våbenhuse, er fyldt med kunst, kultur og historie.

Det er en god ide at kigge i Domkirkens kalender forud for dit besøg, da den kan være lukket på grund af kirkelige handlinger. Dette kan gøres via kirkens hjemmeside.

Entre: 0-17 år: gratis. Voksne: 60,-.

Vikingeskibsmuseet

Adresse: Vindeboder 12, 4000 Roskilde

På dette herlige museum kan du drømme dig tilbage i tiden. Her er der 1000 års historie, som kan opleves i form af udstillinger, udklædning for store og små, en introduktionsfilm og selvfølgelig de populære og berømte vikingeskibe. Der er fem af dem, som står smukt i naturen med Roskilde Fjord i baggrunden.

Museet, som fortæller historien om vikingetiden, fokuserer på at være et museum for alle, så der er derfor altid aktiviteter, som både børn og voksne vil have glæde af.

Det er også muligt at komme på sejltur ombord på et af de fascinerende vikingeskibe i sommer månederne. Sådan en tur er efter først-til-mølle princippet og skal bookes god tid i forvejen, så man ikke bliver skuffet.

Når sulten melder sin ankomst kan du bl.a. nyde en lækker sandwich eller et hjemmebagt stykke kage på Cafe Knarr, som ligger på museumsøen. Madpakker hjemmefra må også gerne medbringes.

Entre: 0-17 år: gratis. Voksne: 75-105,- alt efter årstiden. Mere information kan fås på Vikingeskibsmuseets egen hjemmeside.

Roskilde Fjord

Er du på udkig efter en unik og udsøgt naturoplevelse, så er Roskilde Fjord lige noget for dig. Den smalle fjord er faktisk den længste fjord i Danmark. Den måler cirka 41,4 kilometer.

Udover at ligge tæt på det berømte Vikingeskibsmuseum er det også kendt for fund fra vikingetiden.

Der ligger 30 små øer og holme i fjorden og der er et smukt og uforstyrret dyre- og planteliv.

Du kan opleve og udforske dette pragtfulde landskab ved at gå en tur langs fjorden – glem ej kameraet.

Roskilde Strøg.

Når du er færdig med at udforske de kulturelle og historiske aspekter af Roskilde, er det tid til en shoppingtur. Tag ind til Roskilde indre by og oplev det aktive, spændende og dynamiske shoppingliv. Byen har et rigt forretningsliv med vægt på god service. Du kan slentre op og ned af Algade, som er hovedstrøget, og gågaden i Skomagergade. Der er masser af muligheder i byen samt mange lækre restauranter og cafeer til at stille sulten.

Hvis du planlægger en shoppingtur i Roskilde på en onsdag eller en lørdag, kan du opleve Roskilde Torvedage. Dette spændende koncept finder du på Stændertorvet ved Domkirken.

Her kan du købe dig fattig i alverdens ting lige fra frisk frugt, flotte blomster, ost, fisk, specialiteter fra andre lande samt antikviteter, nips med mere.